saopstenje za javnost

Povodom objavljivanja novog "Pravilnika o načinu, alatima i sredstvima kojima se obavlja privredni ribolov, kao i o načinu, alatima i sredstvima kojima se obavlja rekreativni ribolov", objavljenom u "Službenom glasniku RS", br. 16/2016, Ujedinjeni ribolovci Srbije pohvaljuju izmene starog Pravilnika i objavljivanje novog, u kojem je naročito značajna promena koja se tiče zabrane korišćenja stajaćih i samolovnih alata u vreme mresta (Član 6, stav 1.), koji nikada nije ni trebalo da bude dozvoljen.

Nadamo se da sadašnje resorno ministarstvo, za razliku od ministarstva iz 2009/2010. godine, neće popustiti pred pritiscima šačice onih koji žele da i dalje imaju pravo da u mrestu nekažnjeno izlovljavaju zaštićene plemenite vrste, te da će i ubuduće, izmenama podzakonskih akata, nastojati da što bolje zaštiti riblji fond i time omogući korisnicima lakše čuvanje, a ribolovcima uživanje u pecanju na bogatijim vodama.
Ujedinjeni ribolovci Srbije će, u slučaju da bude potrebe, pozvati svoje članstvo i sve koji podržavaju naš rad, da se okupimo i iskažemo svoj stav po pitanju zabrane privrednog ribolova stajacim i samolovnim alatima u vreme mresta, koji ponavljamo, nikada nije ni trebalo da bude dozvoljen!

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 6 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2023 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.