urs zastava

Dana 29. februara 2016. godine, članovi Upravnog odbora Ujedinjenih ribolovaca Srbije Vladimir Stakić, Predrag Radovanović i Vladimir Jovicki, razgovarali su sa državnim sekretarom u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, g. Željkom Ožegovićem, a sastanku su prisustvovali pomoćnik ministra g. Saša Mogić i Irena Otašević, savetnik u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

U razgovoru sa njima, otvoreno smo govorili o problemima nelegalne prodaje ribe na pijacama, nadležnosti inspekcija, kao i koracima koje treba preduzeti da se ovakva nelegalna trgovina spreči, ili za početak bar svede na minimalnu meru.
Naglasili smo i zdravstveni aspekt ovakve trgovine nelegalno ulovljenom ribom. Skrenuli smo pažnju na opasnost po zdravlje ljudi, jer niko ne može sa sigurnošću reći gde je riba ulovljena, da li je sveža ili zatrovana. Uz ovo, bilo je reči i o finansijskoj šteti koju država trpi zbog ovakve trgovine.
G. Ožegović je pažljivo saslušao naše argumente i pokazao volju i spremnost da pomogne u rešavanju ovih problema. U skladu sa tim, Ujedinjenim ribolovcima Srbije je ponudio mesto u Radnoj grupi za zaštitu prirodnih resursa pri resornom ministarstvu.
Ujedinjeni ribolovci Srbije su sa svoje strane za člana Radne grupe predložili Ljubomira Pejčića, diplomiranog ekologa i člana Upravnog odbora URS-a. Smatramo da će Ljubomir Pejčić kao ekolog i ihtiolog, biti idealan predstavnik URS-a u Radnoj grupi Ministarstva i da će svojom stručnošću doprinositi njenom efikasnom radu.

ozegovic sm

Prijava

Gosti

Imamo 3 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2023 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.