sajam sm

U Novom Sadu je od 17. do 20. marta 2016. godine održana izložba opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi, pod nazivom „Fishing show 2016“.

Na ovoj manifestaciji, Ujedinjeni ribolovci Srbije su imali svoj štand i aktivno učestvovali na svim događanjima organizovanim u okviru ove manifestacije. Centralna aktivnost je bila organizovanje panel diskusije u petak, 18. marta, u 16h, u Sali 4, Kongresnog centra Novosadskog sajma na temu „Gazdovanje ribolovnim vodama u Srbiji i regionu – stvarnost i mogućnosti“, koju smo zajednički organizovali sa listom „Ribolov“.

Na panelu, na kome je bilo pedesetak posetilaca, govorili su Siniša Dražić (direktor Dunavac Ribarstva iz Kostolca, dugogodišnjeg korisnika dela RP Srbija Centar), Stane Omerzu (Direktor ljubljanske firme Racoon – centra za promociju i unapređenje ribolova i ribolovnog turizma), Milan Došen (generalni sekretar URS-a), Ljubomir Pejčić (diplomirani ekolog, član radne grupe vlade Srbije za zaštitu prirodnih resursa i upravnog odbora URS-a, zaposlen u firmi Eko ribarstvo iz Valjeva, koja je već više od decenije korisnik voda), Željko Sirar (višestruki reprezentativac Srbije u lovu šarana i jedan od inicijatora formiranja prvog državnog „uhvati i pusti“ revira u Srbiji – zrenjaninske peskare Čepel), Mihalj Buzaš (novinar Mađar Soa i predsednik upravnog odbora URS-a). Moderator panela bio je Vladimir Stakić, glavni i odgovorni urednik dvonedeljnog lista Ribolov i član UO URS-a.

sajam5

Siniša Dražić govorio je o problemima sa kojima se korisnici susreću u gazdovanju ribolovnim vodama u Srbiji; Stane Omerzu govorio je o specifičnostima slovenačkog modela i o svojim iskustvima u dovođenju stranih turista u Srbiju, kao i o tome da li bi i kako naša zemlja mogla da ostvaruje mnogo veće prihode od ribolova i ribolovnog turizma;

sajam3

Milan Došen ukratko je prisutnima objasnio strateške ciljeve URS-a i objasnio sa kakvim se sve problemima susreću oni koji žele da na lokalnom nivou spasu neku vodu od uništenja i pretvore je u ribolovačku oazu; Ljubomir Pejčić govorio je o problemima u očuvanju prirode i ribljeg fonda kao diplomirani ekolog, dugogodišnji ribolovac i stručno lice zaposleno kod jednog od uspešnijih korisnika u Srbiji; Mihalj Buzaš izložio je kako se u Mađarskoj i Rumuniji gazduje vodama; Željko Sirar je opisao put pređen od ideje o pravljenju revira na mestu jedne od najvećih zrenjaninskih divljih deponija do njenog pretvaranja u vodu o kojoj se u superlativima priča u celom regionu, a potom je izneo i svoje viđenje trenutne situacije na ribolovnim vodama u našoj zemlji, ali i načina na koji bi se u Srbiji moglo gazdovati ribolovnim vodama.

sajam7

Potom je usledila diskusija i odgovaranje na pitanja desetak prisutnih, među kojima su bili i predstavnici korisnika Južna Morava dva iz Niša, Asocijacije Alasa Srbije itd. Umesto planiranih 90 minuta, po opštoj oceni veoma uspeli panel, potrajao je puna dva sata.
Uz organizaciju panela, imali smo svakodnevne aktivnosti na našem štandu, na kojem smo se družili sa kolegama ribolovcima. U srdačnom i prijateljskom razgovoru bliže smo upoznali sve zainteresovane sa našim ciljevima i planovima za budućnost.

sajam4

sajam8

Moramo naglasiti da smo izuzetno zadovoljni posećenošću našeg štanda i interesovanjem koje su kolege ribolovci pokazali za naše udruženje. Za četiri dana, koliko je manifestacija trajala, dobili smo 120 novih članova! Ovim putem se najtoplije zahvaljujemo svima koji su postali deo naše sve veće porodice.

sajam1

Ovoliko interesovanje nam daje podstrek za dalje aktivno delovanje u cilju poboljšanja i konačnog sređivanja stanja na našim vodama. Što nas više ima, naša borba će biti lakša i imati veću težinu.

sajam2

sajam6

Prva sledeća prilika za dalju promociju i širenje aktivnosti Ujedinjenih ribolovaca Srbije će biti uskoro na 38. Međunarodnom sajmu nautike, lova i ribolova, koji će biti održan na Beogradskom sajmu od 30.03.2016 - 03.04.2016. godine, gde ćemo takođe imati svoj štand.

Do skorog viđenja, bistro svima!

 

Prijava

Gosti

Imamo 3 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2023 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.