smederevo akcija 03

Na osnovu prijave udruženja građana Ujedinjeni ribolovci Srbije, 16.02.2016. god. izvršen je vanredni inspekcijski pregled na Smederevskoj adi, uz asistenciju licenciranih ribočuvara JP „Srbijašume“ i JP „Vojvodinašume“.

 

U samoj Smederevskoj adi nisu zatečene postavljene mreže ali je pronađeno desetak tzv.“šticeva“ na kojima su uočeni presečeni ostaci kanapa kojima su mreže i drugi alati bili privezani. Zbog načina uklanjanja mreža a i zbog činjenice da je tokom kontrole pronađena jedna mreža dužine tridesetak metara, nevešto sakrivena u polupotopljenom čamcu, pretpostavlja se da su ribokradice neposredno pred dolazak inspektora uklonile postavljene mreže.

Istog dana izvršena je i kontrola Dunava na mestu zvanom „Aglov“ gde nisu zatečeni alati za obavljanje privrednog ribolova dok je na mestu zvanom „Provala“ pronađeno 8 mreža ukupne dužine oko 280 metara. Mreže su predate ribočuvarskoj službi JP „Srbijašume“ na čuvanje do donošenja rešenja o uništavanju oduzetih mreža .
S obzirom na to da je Smederevska ada prirodno plodište riba i da je u toku mrest štuke, a uskoro počinje i sezona mresta smuđa, u narednim danima biće izvršena ponovna kontrola Smederevske ade.

 

 

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 2 gosta i nema članova online

                                                                   Copyright © 2023 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.