SAOPSTENJE ZA JAVNOST

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, donelo je Odluku o poništenju konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja. Odluku možete pogledati OVDE. 

 Ovim povodom, Ujedinjeni ribolovci Srbije objavljuju sledeće Saopštenje za javnost:

Odlukom o poništenju konkursa o dodeli ribarskih područja nastavlja se haos na našim vodama, jer su vode i dalje bez zvaničnih korisnika koji bi mogli da rade u punom kapacitetu na ovom veoma odgovornom i komplikovanom poslu.
Ne samo da su vode bez adekvatne zaštite i upravljača, već su se pojavile u određenim okruzima i dozvole u prodaji, što navodi na sumnju da je podela već bila dogovorena.
Nema dana da sa voda širom Srbije na adresu Ujedinjenih ribolovaca Srbije ne dolazi na desetine dojava o nedozvoljenom izlovu ribe strujom, napadnutim prirodnim mrestilištima, često neskrivenom lopovluku i opštem uništavanju ribljeg fonda.
Resorno Ministarstvo snosi najveću odgovornost za neodgovorno gazdovanje nad javnim dobrom i njihova sporost i neažurnost prouzrokovaće štetu koja će teško biti nadoknađena.
Više je nego očigledno da je sistem dodele ribarskih područja truo i neefikasan i da su tu neophodne korenite promene da bi se ionako jadna situacija popravila i da bi se neke stvari pomerile sa mrtve tačke.
Neophodno je pod hitno da za sto sednu predstavnici resornog ministarstva, policije, sudstva, zainteresovanih korisnika i ribolovaca i da se napravi detaljan i jasan plan kako da se ovaj proces totalnog uništenja javnog dobra zaustavi.
Ujedinjeni ribolovci Srbije nude svoju pomoć u potrazi za najboljim mogućim rešenjem jer ovo stanje ne samo da je neodrživo već ozbiljno preti da u potpunosti devastira ionako osiromašen riblji fond.
Ujedinjeni ribolovci Srbije, u Beogradu, 11.02.2016. godine.

Prijava

Gosti

Imamo 5 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2023 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.