logo ci

16.12.2016. Dana 15.12.2016. godine, na inicijativu Ujedinjenih ribolovaca Srbije, u prostorijama JP Ada Ciganlija, održan je sastanak između predstavnika URS, korisnika ribarskog područja Kolubara i JP Ada Ciganlija.

Sastanak je održan sa ciljem predstavljanja plana i razmatranja mogućnosti za poboljšanje stanja ribljeg fonda, kao i unapređenja uslova za ribolov na Savskom jezeru. Sastanku su prisustvovali g. Predrag Radovanović i g. Ljubomor Pejčić kao predstavnici URS, kao i g. Nebojša Tomić i g. Miodrag Jović iz uprave JP Ada Ciganlija.

ada urs

Tokom sastanka ukazali smo je da potencijal za razvoj rekreativnog i takmičarskog ribolova na Savskom Jezeru jako velik, a da rukovodstvo JP Ada Ciganlija može dati svoj doprinos razvoju i promociji ovog jezera kao atraktivne lokacije za ribolov.
Imajući u vidu da je Savsko jezero pre svega zanimljivo beogradskim ribolovcima, dogovorena je buduća saradnja koju će voditi Beogradski odbor Ujedinjenih ribolovaca Srbije. Tokom sastanka usaglašeni su i konkretni koraci koje treba da preuzme JP Ada Ciganlija, a koji će doprineti unapređenju i očuvanju ribljeg fonda.

Dogovoreno je da će u periodu mresta biti održavan što je moguće stabilniji vodostaj, a na pojedinim delovima jezera neće biti košenja vodene vegetacije sa proleća, kako bi se stvorili što bolji uslovi za mrest riba. Takođe su dogovoreni bolja saradnja i koordinacija između ribočuvarske službe i službe obezbeđenja u okviru JP Ada Ciganlija, koje može u velikoj meri doprineti sprečavanju krivolova na Savskom jezeru.

Sigurni smo da će dogovorene mere biti od velikog značaja, kako za ribolovce koji pecaju na Adi, tako isto i za JP Ada Ciganlija. Ada je mesto okupljanja velikog broja Beograđana i posetilaca Beograda tokom cele godine, tako da će, šire posmatrano i grad Beograd u celini imati koristi od dogovora koji je na pomenutom sastanku postignut.

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 14 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2020 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.