urs zastava

14.12.2016. Informacije koje koje već nekoliko dana stižu do Ujedinjenih ribolovaca Srbije izazivaju određene sumnje u regularnost konkursa za dodelu voda korisnicima. Stoga izdajemo sledeće saopštenje:

Ovih dana dobijamo informacije sa više ribarskih područja, da vlasnici pojedinih novoosnovanih firmi koje su konkurisale za pojedina područja, pre bilo kakve zvanične objave kontaktiraju ribočuvare firmi koje trenutno upravljaju tim ribarskim područijima, kako bi ih vrbovali za rad u svojoj firmi. Ovakva saznanja ukazuju na to, da pojedini učesnici konkursa već imaju informacije da su dobili područje pre bilo koje zvanične objave, a takođe logički ukazuje na to da nemaju dovoljan broj ribočuvara koji su naveli u konkursnoj dokumentaciji (gde se broj ribočuvara najviše boduje), čim traže da zaposle ribočuvare.

znacka

Takođe čitav niz drugih informacija koje nam dolaze sa više strana, bude sumnju da se konkurs odvija pod sumnjivim okolnostima, što za posledicu može imati još lošije upravljanje vodama, od onog koje trenutno imamo.

Zbog svega gore navedenog, URS insistira na transparentnosti celog postupka, kao i na javnom objavljivanju svih relevatnih podataka vezanih za odluke konkursne komisije Ministarstva. Apelujemo na resorno ministarstvo da ima na umu da se konkursom vode dodeljuju na deset godina i da svaka odluka koja nema čvrsto uporište u transparentnosti celog postupka, može imati ozbiljne posledice po buduće stanje ionako devastiranog ribljeg fonda u Srbiji".

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 6 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2020 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.