pancevo sm

09.10.2016. Nedelja je mnogima od nas dan kada imamo najviše vremena da se posvetimo omiljenom hobiju - ribolovu. Međutim, na inicijativu našeg poverenika za južnobanatski okrug Aleksandra Petrovića, mi smo se okupili kod železničkog mosta u Pančevu u akciji čišćenja priobalja Tamiša.

pancevo 001

Akcija Ujedinjenih ribolovaca Srbije održana je u saradnji sa ribočuvarskom službom RSV Pančevo (Slavoljub i Oliver), USR Nadel-Starčevo, JKP Higijena-Pančevo i medijskim prijateljem 'novinska kuća Pančevac' kao i jednim brojem entuzijasta i boraca za očuvanje prirode.

pancevo 004

pancevo 005

Akcija je trajala u periodu 11 do 13 časova i skupljena je poprilična količina smeća koje su nažalost uglavnom ostavile naše kolege ribolovci koji su i načešći gost. U akciji je korišten ribočuvarski čamac i kamion JKP Higijena što je značajno olakšalo odnošenje otpada. Takođe smo dobili informaciju da su savesne kolege ribolovci skoro čistili isti potez, a po onome što smo našli pokazalo se da je ova količina smeća tu kraće vreme.

pancevo 002

pancevo 003

Takođe smo se priključili i akciji Čepom do osmeha.
Apelujemo na sve kolege da se priključe, pre svega tako što će sopstveno smeće poneti do prvog kontejnera, a ako su u mogućnosti da to isto urade i sa smećem koje zateknu na svom mestu za pecanje. Nađite vremena da učestvujete u akcijama koje se organizuju jer tako se pokazujemo da postojimo i onima na koje se za stanje na vodi najčešće žalimo. Priroda nam je dala sve, dužni smo da i mi njoj vratimo ono što nam pruža.

pancevo 006

Prijava

Gosti

Imamo 40 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.