bgp sm

Kao što smo već najavili početkom septembra, u Beogradu je u subotu 17.09.2016. godine, na potezu od sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" do marine "Dorćol", održano prvo "Beogradsko gradsko pecanje" u organizaciji Ujedinjenih ribolovaca Srbije. 

bgp01s

bgp06s

bgp05s

bgp13s

bgp14s

bgp04s

Manifestacija je počela 07h, skupom učesnika, a završila se oko 11h. Osim revijalnog dela skupa, koji smo iskoristili za pecanje, organizovali smo nekoliko zanimljivih dešavanja. U gostima su nam bili ribočuvari "Srbijašuma", koji gazduju ovim delom Dunava, kao i pripadnici rečne policije. U obostrano korisnom razgovoru, imali smo prilike da se upoznamo sa radom ribočuvarske službe i rečne policije na suzbijanju ribokrađe i ostalih nelegalnih radnji na rekama. Uz ovo, izneli smo ribočuvarima svoje stavove vezane za njihovo angažovanje na pitanjima očuvanja ribljeg fonda i priobalja.

bgp07s

bgp08s

bgp12s

Sa ovog skupa, uputili smo nadležnima sledeći proglas koji ćemo dostaviti pojedinačno u pisanoj formi. Tekst tog proglasa prenosimo ovde u celini:

1. Tražimo od korisnika "Srbijašume" da produži dozvoljeno vreme za rekreativni ribolov, kako bi se moglo pecati do 23h leti, odnosno do 20h zimi, umesto dosadašnjih 21h leti, tj. 18h zimi. Veliki broj rekreativnih ribolovaca, zbog poslovnih obaveza, ne može da izađe na vodu u dozvoljeno vreme, tako da automatski ulaze u prekršaj ako dođu kasnije. Produženje ribolova za dva sata omogućilo bi svim rekreativcima ravnopravni položaj. Ne treba ni spominjati da veće prisustvo rekreativnih ribolovaca, može znatno doprineti smanjenju ribokrađe kao i ostalih nezakonitih radnji na vodi.

2. Tražimo zabranu postavljanja ribarskih alata i povlačenje mreža na razdaljini manjoj od 50m od obale i to na potezu od Sportskog centra "MIlan Gale Muškatirović" ("25. maj") do marine "Dorćol". Ovim bi se omogućilo da rekreativni ribolovci ne budu ometani od strane alasa, koji se približavaju i ometaju rekreativni ribolov. Na ovaj način bi rekreativni ribolovci u punom kapacitetu i neometano koristili deo obale i vode do razdaljine od 50m.

3. Tražimo od nadležnih da se trajno zabrani postavljanje splavova na potezu od Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" do marine "Dorćol". Ovo je praktično jedini potez beogradskog priobalja, koji u dužini od svega 300m, nije zakrčen i opterećen splavovima, te stoga smatramo da treba da ostane ribolovačka i šetačka oaza.

----------------

U okviru manifestacije, organizovali smo i čišćenje priobalja. Članovi URS-a i naši prijatelji, vredno su radili i sakupili nekoliko velikih prepunih kesa đubreta. Pozivamo sve ribolovce i ljubitelje prirode, da što češće sakupljaju đubre sa mesta na kojima pecaju. Na taj način ćemo održavati životnu sredinu čistom, a i lepše je pecati na mestu gde nema đubreta.

bgp10as

bgp15as

bgp17s

bgp16s

Naš skup je bio i medijski ispraćen. TV Happy je imao tri direktna uključenja sa dorćolskog keja i tom prilikom su razgovarali sa članom Upravnog odbora URS-a Vladimirom Stakićem, kao i sa ribočuvarima i pripadnicima rečne policije.
Ohrabreni uspehom ove manifestacije, odlučili smo da ona ubuduće postane tradicionalna.

Pogledajte razgovor sa Vladimirom Stakićem:


Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koju su došli i podržali naš skup. Svaka podrška nam je bitna, jer samo zajedno možemo rešavati nagomilane probleme, koji nas sve muče već godinama.

bgp09s

bgp15s

bgp18s

Do sledećeg viđenja - BISTRO!

 

Prijava

Gosti

Imamo 33 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.