WWF

05.07.2016. Ribolovci su prijatelji reke i samo je oni, u saradnji sa državom i međunarodnim organizacijama kao sto je WWF mogu sačuvati. Pozivamo vas zato, da 14. jula izađete na vodu, pecate i puštate upecane ribe. Dođite da zajedno obeležimo Dan evropskog Amazona.

plakat

Protičući kroz Austriju, Hrvatsku, Mađarsku, Srbiju i Sloveniju, donji tokovi reka Drave i Mure, kao i tok Dunava koji se na njih nadovezuje, spadaju u ekološki najznačajnija rečna područja u Evropi, čineći takozvani „Evropski Amazon“.

Ove reke obrazuju 700 km dugačak „zeleni pojas“ koji povezuje više od 1,000,000 hektara veoma vrednih prirodnih i kulturnih predela u svih pet zemalja i zbog toga će postati simbol jedinstva: čitavo područje će uskoro biti zaštićeno kao UNESCO Prekogranični rezervat biosfere „Mura-Drava-Dunav.“

Izuzetne prirodne vrednosti Mure, Drave, Dunava i njegovog sliva su u opasnosti.

WWF D

Zagađenje, ribokrađa, tekući i planirani radovi na kanalisanju prirodnog toka reka, neumereno vađenje šljunka i peska iz rečnih korita i takozvane male hidroelektrane predstavljaju pretnju za ekološki integritet, prirodne vrednosti i resurse.

Ujedinjeni ribolovci Srbije se zato pridružuju akciji koju organizuje World Wildlife Fund. U Srbiji su ugroženi ne samo Dunav, već i sve ostale tekuće i stajaće vode. Zagađenje i ribokrađa su dostigli katastrofalne razmere.

Pozivamo vas da 14. jula izađete na vodu, pecate i puštate upecane ribe. Dođite da zajedno obeležimo Dan evropskog Amazona!

WWF CR

Detalje o WWF - Svetskom fondu za prirodu, možete pronaći na sajtu OVDE

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Prijava

Gosti

Imamo 29 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.