gajbice ilegalna prodaja sm

PREDSTAVKA URS-A POVODOM NELEGALNE PRODAJE LINJAKA

Predmet predstavke: Promet strogo zaštićene vrste ribe na pijaci u Bačkoj Palanci, 17.10.2020. godine

PRIMALAC: Inspekcija za zaštitu životne sredine AP Vojvodina

Pošiljalac: Ujedinjeni ribolovci Srbije, Beograd

Poštovani,
U subotu, 17. oktobra 2020. godine, na pijaci u Bačkoj Palanci jedan od prodavaca rečne ribe u ponudi je uz ostalu ribu imao i najmanje jedan primerak strogo zaštićene vrste linjak (Tinca tinca), koja je na celoj teritoriji Srbije više godina u režimu trajne zaštite. Budući da se, kao što vam je bez sumnje poznato, ta vrsta ribe ne gaji u ribnjacima niti se uzvozi u našu zemlju radi prodaje, jasno je da se u ovom slučaju radi o nelegalnom prometu trajno zaštićene vrste ribe.

gajbice ilegalna prodaja

Svesni smo da je nemoguće sankcionisati konkretno delo zabeleženo na fotografiji koju vam dostavljamo, ali Vas Ujedinjeni ribolovci Srbije mole da u okviru svojih ovlašćenja i mogućnosti služba na čijem ste čelu, a koja je poslednjih godina u više navrata pokazala i spremnost i sposobnost da se uhvati u koštac sa raznim nelegalnim radnjama u oblastima privrednog i rekreativnog ribolova, obrati pažnju na gore pomenutu pijacu i na promet ribe na njoj, kako bi se u što većoj meri sprečilo uništavanje prirodnih dobara Srbije i pogotovo zaštićenoh vrsta, koje ne nanosi samo materijalnu štetu, već i šalje ružnu sliku o Srbiji i narušava poverenje građana u vlastitu državu.
Ujedinjeni ribolovci Srbije spremni su da pomognu na svaki način u rešavanju problema ribokrađe i nelegalnog prometa ribe, te vam u svakom smislu po tim pitanjima stojimo na raspolaganju.
PRILOG: Fotografija linjaka ponuđenog na prodaju na pijnaci u Bačkoj Palanci, 17.10.2020. godine

 

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Prijava

Gosti

Imamo 4 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2021 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.