vretenar like sm

06.10.2020. Ujedinjeni ribolovci Srbije su 16. septembra 2020. godine podneli elektronskom poštom predstavku Ministarstvu zaštite životne sredine, Sektoru za nadzor i predostoržnost u Životnoj sredini, povodom prodaje jedinki trajno zaštićene riblje vrste veliki vretenar na pijaci u Batajnici. Juče, 5. oktobra, elektronskom poštom dobili smo sledeći odgovor:

Poštovani,
Ministarstvu zaštite životne sredine, Sektoru za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini, elektronskom poštom, dostavili ste predstavku, kojom ukazujete na nelegalan promet strogo zaštićene vrste ribe na pijaci u Batajnici.
Postupajući po vašoj predstavci, republički inspektor za ribarstvo je dana 26.09.2020. godine izvršio inspekcijski nadzor na pijaci u Batajnici.
Tom prilikom zatečeno je jedno lice, kod koga su u momentu kontrole zatečene 2 (dva) jedinke malog vretenara (zingel streber), za koga je propisana trajna zabrana ulova, ukupne mase 0,370 kg.
Protiv navedenog lica biće pokrenut postupak u skladu sa Zakonom o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda.


S poštovanjem,
V.D., Šef Odseka za ribarstvo, Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini


UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE SE OVIM PUTEM JAVNO ZAHVALJUJU SEKTORU ZA NADZOR I PREDOSTROŽNOST U ŽIVOTNOJ SREDINI MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE SRBIJE NA PRIMERENOJ REAKCIJI, KOJA POKAZUJE DA JE U SRBIJI MOGUĆE USPOSTAVITI VIŠE REDA U LOVU RIBE IZ OTVORENIH VODA I NJENOM PROMETU I OBEZBEDITI POŠTOVANJE PROPISA.

 

vretenar

Prijava

Gosti

Imamo 9 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2021 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.