urs zastava

WWF- Svetska organizacija za prirodu, Udruženje za zaštitu divljih životinja iz Nemačke i Ujedinjeni ribolovci Srbije vas pozivaju na premijeru filma „Grabljivci“, u petak 1. novembra od 19 časova.

Film govori o izraženom problemu ribokrađe u Srbiji, prateći aktivnosti ribočuvara, ribolovaca i aktivista za zaštitu prirode u namerama da spreče ilegalni ribolov, ali i prikažu posledice prekomernog iskorišćavanja ribljeg fonda u našoj zemlji. Akteri filma ukazuju na nekontrolisano i neregulisano tržište ribom, zbog čega finansijski ispaštaju država i legalni proizvođači riba. U filmu je dokumentovana slobodna prodaja strogo zaštićenih vrsta, koje se nalaze na ivici izumiranja, kao i prodaja ribe na mestima koja ne ispunjavaju osnovne sanitarne uslove.

Autor filma je nagrađivani novinar Dragan Gmizić , osnivač produkcije„Greenfield“ iz Novog Sada. Poznat po ranijim filmovima koji se bave ekološkim prilikama u Srbiji – „Ravnica bez ptica“ i „Crna senka zelene energije“.

Film su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine, Ujedinjeni ribolovci Srbije, Balkanska istraživačka mreža – BIRN Srbija, WWF Adria i AWP – Association for Widlife Protection.

Nakon projekcije biće održana diskusija na temu ribokrađe sa akterima filma.

Supported by Baden-Württemberg Stiftung

 

Prijava

Gosti

Imamo 2 gosta i nema članova online

                                                                   Copyright © 2020 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.