pomor sm

27.09.2019. Ujedinjeni ribolovci Srbije ovim putem obaveštavaju javnost da naša organizacija od prvog momenta kada smo dobili dojavu o velikom pomoru ribe u dunavskom zimovniku kod Velikog Gradišta, koji se dogodio pre nekoliko dana, pažljivo prati celu situaciju.Ujedinjeni ribolovci Srbije ovim putem obaveštavaju javnost da naša organizacija od prvog momenta kada smo dobili dojavu o velikom pomoru ribe u dunavskom zimovniku kod Velikog Gradišta, koji se dogodio pre nekoliko dana, pažljivo prati celu situaciju.

pomor2

Direktnim uvidom smo utvrdili da su ribočuvari korisnika tog RP angažovani na sanaciji terena i na prikupljanju ribe, kako radi veštačenja, neophodnog da bi se moglo pristupiti otkrivanju izroka i utvrđivanju eventualne odgovornosti za ovu ekološku katastrofu, tako i radi sprečavanja pojave zaraza i drugih neželjenih pojava u gradištanskom zimovniku.
Za sada nema pouzdanih informacija o tome da li je riba pobijena strujom, plinom ili je žrtva nekog virusa, a izvesno je samo da je stradao isključivo tolstolobik, i to skoro samo jedne veličine, dok druge ribe nema. Čim dobije zvanične rezultate veštačenja ribe i sve druge informacije, koje očekujemo od korisnika, resornog ministarstva i republičke inspecije za ribarstvo, URS će o tome obavestiti javnost, zbog čega će povereništvo naše organizacije za braničevski okrug narednih dana i nedelja biti posebno aktivno.

pomor1

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Gosti

Imamo 4 gostiju i nema članova online

Copyright © 2019 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.