mirostica sm

O ilegalnim radovima koji se izvode na reci Miroštici u opštini Boljevac, koju su doveli do potpunog pregrađivanja i preusmeravanja čitave reke, već smo pisali, a i reagovali smo prijavom ovog problema nadležnoj vodoprivrednoj inspekciji.

mirostica1

Na osnovu prikupljenih informacija, Ujedinjeni ribolovci Srbije obavestili su vodoprivrednu inspekciju, koja je utvrdila da se radovi izvode protivno zakonu. Nakon sprovedene procedure, inspekcija je krajem februara ove godine izdala rešenje da se rečno korito vrati u prvobitno stanje u roku od 90 dana od datuma izdavanja rešenja. Međutim, ni nakon šest meseci od od izdavanja ovog rešenja, nije se pristupilo saniranju posledica ovih radova i restauraciji rečnog korita, već naprotiv nastavljeno je i dalje sa radovima!

mirostica2

Ovom prilikom oštro protestujemo protiv ovakve prakse, gde se privatna lica i firme bahato odnose prema opštem dobru i prirodi, kao i protiv neefikasnosti državnih organa koji bi trebali oštro da sankcionišu ovakve radove i štetno delovanje.

Zbog svega goreg navedenog, Ujedinjennji ribolovci Srbije su podneli novu predstavku nadležnoj inspekciji, a o ovom bahatom ponašanju ćemo obavestiti širu javnost i veliki broj  medija.

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Prijava

Gosti

Imamo 43 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.