skolica sm

15.08.2017. Na 13. po redu sportsko-ekološkom kampu „Košnica prijateljstva“ koji se organizuje za decu bez roditeljskog staranja a koji se već tradicionalno održava u neposrednoj blizini parka prirode „Begečka Jama“, Ujedinjeni ribolovci Srbije su za decu učesnike kampa, po drugi put održale malu školu ribolova.

skolica2

Tokom tri dana u periodu od 9-11. avgusta decu učesnike kampa učili smo osnovama ribolova ali i kroz ribolov ih upoznali sa osnovama ekologije voda kao i poznavanjem faune riba. Tokom samo ribolova gotovo svi učesnici su ulovila dvocifren broj riba a sav ulov je vraćen nazad u vodu, čime smo ih učili da poštuju i da se odnose odgovorno prema prirodi. Takođe broj ulovljenih vrsta je bio na zavidnom nivou, ukupno 9 različitih vrsta riba je upecano, što nam je olakšalo upoznavanje dece sa faunom riba na Begečkoj jami.

skolica1

Kroz školicu ribolova prošlo je preko 40 dece, raspoređene u nekoliko grupa, a gotovo sva deca su izrazila veliko interesovanje za ribolov i prema njihovim rečima školica ribolova im je bila jedna od omiljenih aktivnosti tokom celog kampa, što nas je posebno obradovalo i motivisalo da se i sledeće godine uključimo u rad ovog kampa i održimo treću školicu ribolova kao i da ova aktivnost postane standardna tokom budućih kampova „Košnica prijateljstva“.

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Prijava

Gosti

Imamo 18 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.