mreze ns sm

02.07.2017. Prošle noći nam je od strane savesnih ribolovaca dostavljena prijava kao i snimak povlačenja mreža usred gradske zone Novog Sada, gde je zabranjen bilo kakav vid privrednog ribolova.

Primer da se krivolov mrežama odvija u samom gradu naočigled brojnih prolaznika, govori koliko su krivolovci komotni i bez straha da mogu biti sankcionisani od strane ribočuvrske službe.
Na žalost ovo nije prvi ovakav slučaj, već samo jedan u nizu brojnih koji se odvijaju u samom centru Novog Sada, ali i široj okolini. Pored brojnih prijava ribočuvaraskoj službi ovakvi slučajevi ostaju nesankcionisani, a krivolov se najčešće odvija neometano.

Pogledajte snimak:

Ujedinjeni ribolovci Srbije će sa svoje strane nastaviti da objavljuju video materijal i fotografije krivolova, a sve u cilju skretanja pažnje široj javnosti, ali i nadležnima o razmerama koje krivolov dostiže u Srbiji, sa posebnim osvrtom na to koliko štetu trpi država u celini zbog nezainteresovanosti da se ovoj pošasti konačno stane na put.

 

Slike mreža koje ovom prilikom takođe objavljujemo su iz bliže okoline Novog Sada, gde ribočuvari i pored dojava o učestalom krivolovu nisu reagovali, pa su ribolovci bili prinuđeni da preuzmu stvar u svoje ruke i sami uklone mreže dugačke zbirno preko 200 m.

mreze ns 1

mreze ns 2

Ovako stanje na vodama u okolini Novog Sada ne treba da nas čudi, jer je situacija slična već duži niz godina, a nema naznaka da će se popraviti s obzirom na to, da trenutni korisnik „JP Vojvodinavode“ ima samo jednog ribočuvara zaduženog za potez Dunava od Čelareva pa se do Beškog mosta, kao i za DTD kanal i neke druge vode u blizini Novog Sada.

JP „Vojvodinavode“ ima zaposleno samo osam ribočuvara iako su dobili ogroman broj voda na teritoriji AP Vojvodine, što samo po sebi govori da ovo preduzeće sa ovim brojem čuvara ne može da adekvatno obavlja posao koji im je dodeljen. Takođe postavljamo pitanje nadležnima kako su mogli da dodele ovoliki broj voda na upravljanje JP koje ima zaposleno samo osam ribočuvara, a pritom da zbog aktuelne zabrane zapošljavanja u javnom sektoru ne postoji mogućnost da se broj zaposlenih ribočuvara poveća?

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

 

Prijava

Gosti

Imamo 22 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.