strujarenje sm

U četvrtak, 1. juna, ribočuvarska služba "River Protekt" koja upravlja donjim tokom Velike Morave, organizovala je uspešnu akciju u kojoj je uhvaćena ekipa strujaroša na delu!

Uz asistenciju policije, obavljena je kontrola terena koji se protežu od sela Lozovik, pa sve do ušća Velike Morave u Dunav i tom prilikom pronađene su i zaplenjene četiri mreže ukupne dužine oko 150 metara, tri senkera, dva bubnja i tridesetak samica i manjih strukova, namenjenih nezakonitom lovu soma.

strujarenje1

Oko 11,30 časova ribočuvari su primili dojavu savesnog ribolovca, koji ih je obavestio da se na području Velikog Orašja dva lica voze u drvenom čamcu i najverovatnije love ribu uz pomoć struje. Brzom reakcijom ribokradice su uhvaćene na delu, A tom prilikom je jedno lice nasrnulo na kontrolore, pa je intervenisala policija. Protiv izgrednika će biti podnete odgovarajuće prijave. Od ribokradica su oduzeti čamac, oprema za elektroribolov i veća količina ubijene ribe - smuđeva, mrena, deverike itd. koja će biti poslata na veštačenje kako bi se potvrdilo da je ulovljena uz pomoć struje.

strujarenje2

Opisana akcija je odličan primer kako u praksi funkcioniše rad ribočuvarske službe koja je uspostavila odličnu saradnju i sa ribolovcima i sa policijom, te i ovog puta apelujemo na kolege da sva sumnjiva dešavanja u što kraćem roku prijave na već poznate brojeve telefona.
IDEMO DALJE!

UJEDINJENI RIBOLOVCI SRBIJE

Prijava

Gosti

Imamo 24 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.