krivolov ns sm

03.04.2017. U ovom tekstu objavljujemo fotografije koje su nam poslale kolege ribolovci iz Novog Sada, sa kanala DTD, a koje na vrlo očigledan i slikovit način prikazuju koliki je obim krivolova u samom gradu kao i njegovoj okolini.

Ribolovci su prilikom pecanja zakačili mrežu sa slike, koja je bila puna uginule i poluraspadnute ribe, kao i par primeraka živih riba koje su vraćene nazad u vodu.
Na žalost, ovaj primer je samo jedan u nizu negativnih pojava vezanih za krivolov u Novom Sadu i bližoj okolini, a na koje nam kolege ribolovci svakodnevno ukazuju.

krivolov ns1

krivolov ns2

S obzirom na to, da korisnik “Vode Vojvodine” koji upravlja ovim delom ribarskog područja ima samo jednog zaposlenog čuvara, koji na najveći broj pritužbi ne reaguje iz različitih razloga, ne vidimo mogućnost da se situacija u neko dogledno vreme promeni na bolje.
Ovom prilikom apelujemo na korisnika, a pre svega na nadležne institucije koje su uvele zabranu zapošljavanja, da omuguće zapošljavanje novih ribočuvara, jer je samo osam ribočuvara koliko radi u JP ”Vode Vojvodine”, zaista premalo da se čuva gotovo polovina voda na teritoriji Vojvodine. Zapošljavanje novih ribočuvara vidimo u ovom trenutku kao jedinu mogućnost za spas ribljeg fonda na teritoriji Novog Sada, ali i Vojvodine u celini.

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 31 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.