privrib

VAŽNO OBAVEŠTENJE! Od 01. aprila počinje da se primenjuje novi režim privrednog ribolova, shodno "Pravilniku o načinu, alatima i sredstvima kojima se obavlja privredni ribolov, kao i načinu, alatima, opremi i sredstvima kojima se obavlja rekreativni ribolov", koji je donet krajem januara 2017. godine.

 Po ovom Pravilniku, od 1. aprila, pa do 31. maja u ponoć, nije dozvoljena upotreba nikakvih stajaćih i samolovnih alata (mreža, bubnjeva i senkera) na Savi i na najvećem delu Dunava, kao i na gornjem toku Tise kroz Srbiju. Jedini izuzetak su donji deo Tise (nizvodno od Bečejske brane) i deo Dunava nizvodno od Rama, gde su od svih pobrojanih alata dozvoljeni samo senkeri!

Član 6. stav 1 Pravilnika: Stajaći mrežarski alati i samolovni alati, ne koriste se u periodu od 1. aprila do 31. maja, osim senkera, koji se u ovom periodu mogu koristiti na reci Dunav od 1075 do 863 km i reci Tisi od 60 do 0 km.

Dakle, ako vidite bilo koji stajaći alat u bilo koje vreme u vodi ili bilo koga da ga stavlja (osim senkera na pomenutim delovima), možete i treba odmah da pozovete ribočuvare ili policiju, jer je postavljanje takvih alata krivično delo, po članu 277 Krivičnog zakonika Republike Srbije, na koje ribočuvari, ali i policija moraju da reaguju po službenoj dužnosti.

Pokrenimo se i potrudimo se da podstaknemo državu i korisnike da suzbiju krivolov koliko god se može, kako bismo mi i oni koji dolaze za nama pecali na bogatijim vodama nego danas. BISTRO!

Ujedinjeni ribolovci Srbije

Prijava

Gosti

Imamo 22 gostiju i nema članova online

                                                                   Copyright © 2018 Ujedinjeni Ribolovci Srbije. All rights reserved.